Nyheter

Bättre öppettider på Freja

Bättre öppettider på Freja

Nyheter Frejas Bod i Vaggeryd har på senare år verkligen fått luft under vingarna.

Det innebär nu bättre öppettider.
Fram till sista augusti har Freja-loppiset  varit öppet två dagar i veckan samt varannan lördag. Självklart har det varit helt otillräckligt.
– Det har varit en klar efterfrågan på bättre öppettider. Det är trevligt att kunna tillmötesgå det önskemålet, säger arbetsledaren Christer Knudsen.
Freja kommer att ha öppet förmiddagar under måndagar och tisdagar samt eftermiddagstid under onsdagar och torsdagar. Dessutom är Frejas bod öppen varannan lördag.
Freja slog upp portarna 2011 i gamla bastun söder om arbetsmarknadsenheten.
För två år sedan flyttades verksamheten tiotalet meter norrut. Man flyttade då till arbetsmarknadsenhetens källarplan där det fanns stora ytor disponibla.

– Försäljningen har ökat kraftigt efter att vi bytte lokaler för två år sedan, berättar Jennie Lassen som ekonomiskt ansvarig för verksamheten.
– När vi började sålde vi för 4 000 kronor i månaden – nu är vi uppe i en försäljning på i snitt 35 000 kronor. Toppmånaden var juli i år då vi sålde för 50 000 kronor.

Husgeråd av olika slag har varit en bestseller men nästan allt går att sälja. Det är väl bara vävstolarna som tycks vara iskalla på marknaden.
– I och med att vi nu har kommit ut på nätet blir det spridning på försäljningen. Det har hänt att folk ringer från Norrland och frågar efter varor, säger Jennie Lassen.
Verksamheten omfattar i dag fyra personer samt två som arbetstränar hos Freja.
– Vi har även utökat på andra sätt genom att utkörning för en billig peng och genom att vi hämtar saker. Nu har även dödsbon börjat upptäcka oss, säger Christer Knudsen.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *