Nyheter

Åker till KD-tinget

Åker till KD-tinget

Nyheter I dag inleder Kristdemokraterna sitt Riksting i Västerås, det första Rikstinget med Ebba Busch Thor som partiledare.

Jönköpingsdelegationen är som vanligt störst med 24 ombud. Från Värnamo deltar Camilla Rinaldo Miller som dessutom är delegationsledare, Arnold Carlzon, Torbjörn Eriksson och Håkan Johansson. Från Vaggeryds kommun medverkar Jenny Larsen.

Rikstinget pågår under fyra dagar och kommer att behandla över 300 motioner, en revidering av principprogrammet och helt nya stadgar. Dessutom ska ombuden hinna med att välja ny partistyrelse, lära känna Västerås och släppa loss i en hejdundrande rikstingfest.

– Det är ett stort förtroende att leda delegationen från det största distriktet. Vi har pratat ihop oss i förväg så vår röst väger tungt, men självklart är vi inte eniga i alla frågor, säger Camilla Rinaldo Miller.

– Det är bra att partiet lyfter fram NATO och jag är för ett svenskt medlemskap, svarar Torbjörn Eriksson på frågan om vad han ser som det viktigaste ämnet under Rikstinget.

– Där tycker du och jag helt olika, svarar Arnold Carlzon direkt.

Håkan Johansson, Arnold Carlzon, Camilla Rinaldo Miller och Torbjörn Eriksson före avresan till Kristdemokraternas Riksting i Västerås. Foto: Anna-Karin Yngvesson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *