Nyheter

Dags för Expert att bygga till lagret?

Dags för Expert att bygga till lagret?

Nyheter Ända sedan dåvarande kommunalrådet Bengt Dahlqvist knöt de första kontakterna med Expert-koncernen om ett större lager i Skillingaryd har konjunkturerna skiftat: Först var det väldigt mycket uppåt, sedan blev det en störtdykning innan kurvan började vika av uppåt igen.

Kommunstyrelsen i Vaggeryds kommun gjorde inför oktobersammanträdet ett besök på ort och ställe för att ta tempen på aktivisterna i jättebyggnaden. De guidades runt byggnaden av platschefen Christian Hellman.
– Det finns en väldigt positivt syn hos bolaget som har stora investeringsbehov. Det man nu tänker göra är en automatisering av lagerhanteringen, säger kommunalrådet Allan Ragnarsson (M).
Om och när detta expansion blir av lär det bli aktuellt att bygga ut i sydlig riktning där Expert har tecknat option på expansions utrymme.
Kommunalrådet Kenth Williamsson berättade att Expert har 45-50 fast anställda i Skillingaryd men att arbetsstyrkan varierar väldeliga. Vid högsäsong, inför julruschen,  kan det handla om så många om 200 anställda varav merparten då är anställda av bemanningsföretag.
Det är något annat det än för några år sedan. Då hade Expert en anställd i Skillingaryd

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *