Nyheter

Nya allianser kring Söderlundshuset

Nya allianser kring Söderlundshuset

Nyheter En intressant fastighetsaffär vållade debatt när kommunstyrelsen sammanträdde.

Det handlar förstås om den så kallade Söderlundsvillan på Storgatan i Vaggeryd. Ett köpeavtal är överenskommet och undertecknat men frågan är om det blir godkänt i kommunfullmäktige.

Oenigheten i kommunstyrelsen var under alla omständigheter stor. Voteringen slutade 7–6 för ett köp sedan ja-sidan bestått av kommunalrådet Allan Ragnarsson (M), de fyra (S)-politikerna, Miljöpartiets Stig-Göran Hultsbo och Vänsterpartiets Klas Gustavsson. Övriga röstade emot.
Det var under Allan Ragnarssons sjukskrivning som Femklövern enades om att stoppa affären.
– Jag vet att man anser att priset på 1,8 miljoner är för högt. Men jag anser att det finns starka skäl att driva igenom affären eftersom den är viktig för samhällsutvecklingen och det närliggande bostadsområdet i kvarteret Tor, säger Ragnarsson som också konstaterar att han har svårt att förstå reaktionerna mot prislappen:
– Man ser inte det som vi tycker är viktigt. Dessutom ligger fastighetspriserna i den klassen, säger Ragnarsson.
Han får stöd av kommunalrådskollegan Kenth Williamsson (S):
– Faktum är ju att kommunstyrelsens arbetsutskott har gett kommundirektören i uppdrag att förhandla fram ett avtal. Därför vore det konstigt om vi nu skulle säga att vi inte är intresserade. Dessutom är marken viktig för Vaggeryds centrumutveckling.

 

 

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *