Sport

Gastkramning i Spanien

Sport Förutsättningarna inför andra dagens gruppspel för Waggeryds IK P00 i Spanien var solklara.

Förlusten igår innebar att laget var tvingat att vinna båda matcherna för att kunna gå vidare till mellanslutspelet.
Alla matcherna spelas på Top tens anläggning sju mil norr om Barcelona.

Första motståndet imorse var danska Fårvang som kämpade bra hela matchen. WIK var dock ett betydligt bättre lag även om det tog en bra stund in i andra halvlek innan bollen hittade rätt i danskarnas målnät.
– Med proppen ur spädde vi på ledningen med två mål och matchen slutade med vinst 3–0, hälsar ledaren Magnus Ryberg.

Det blev en timmes vila, sedan var det match igen. Nu med danska Viby som motståndare.

– Nu var killarna taggade och spelade så här långt cupens bästa spel i första halvlek.
Vi tog ledningen med 2–0 och det kändes hyfsat säkert men ett sent reduceringsmål gjorde det lite onödigt spännande. Matchen slutade med en 2–1-seger.
– Nu väntade en oviss väntan på gruppens sista match som skulle avgöra vårt fortsatta öde.
Efter stor dramatik blev det inbördes möten och målskillnad som avgjorde till WIK:s fördel.

– Med två måls marginal är vi vidare till mellanslutspelet i morgon onsdag.
Matchstart klockan 09:00 mot danska Ryy.