Nyheter

Dags för julmarknader i Skillingaryd och Vaggeryd

Dags för julmarknader i Skillingaryd och Vaggeryd

Nyheter Trots att vädret idag gick från vinter tillbaka till höst kvarstår faktum: på söndag  arrangerar Lions Club i Skillingaryd och Vaggeryd den första av två julmarknader.

Även i år är Skillingaryd först ut. Söndagen den 6 december har turné kommit till Vaggeryd.
Luciafirandet är som vanligt en hörnsten i julmarknaderna, men i år med en ändrad uppläggning.Det blir i år ingen lucia-röstning i samarbete med skillingaryd.nu.
– Istället blir det så att de lucior som valts av eleverna på Hjortsjöskolan och Fågelforsskolan kommer att framträda vid de båda julmarkanderna, lucia från Hjortsjöskolan  vid julmarknaden i Skillingaryd medan Fågelforsskolans lucia kommer  till julmarknaden i Vaggeryd, säger ”julmarknadsgenralen” Jörgen Bergström.
Lions intäkter från julmarkanderna går till föreningens hjälpkassa. Men i år har man valt att öronmärka försäljningen av  ”färgfemmorna”.
Hela vinsten från   färgfemmorna i Skillingaryd går till föreningen Tjernobylbarnens vänner i Vaggeryds kommun.
Vid julmarknaden i Vaggeryd går intäkterna från färgfemma-försäljningen  till ett matkasseprojekt som Lions genomför tillsammans med kyrkorna.
– Målsättningen är att pengarna ska räcka till utdelning av minst 100 matkassar. Tanken är att dessa sedan ska delas ut till människor som har det ekonomiskt ansträngt och som kan behöva hjälp med att sätta lite guldkant på julfirandet, säger Jörgen Bergström.
Det blir dessutom utdelning i både Skillingaryd och Vaggeryd var Lions skolstipendier och elever från kulturskolan framträder dessutom vid båda julmarknaderna.

I Vaggeryd kommer dessutom de nya cheferna för Coop och ICA att presenteras och dessutom ska butiksägaren Ulrika Nero att ta plats på Vaggeryds-scenen.
En gammal favorit körs i i Vaggeryd i repris men i delvis ny tappning. Den har fått namnet ”Svinet”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *