Nyheter

Flera bygglov beviljade av miljö och bygg

Flera bygglov beviljade av miljö och bygg

Nyheter Bygglovet för familjecentralen samt Liljedal-satsningen var inte de enda ansökningar som miljö- och byggnämnden beviljade vid sammanträdet i går.

En ansökan om förhandsbesked för bostad och garage i Ekornahult utanför Bondstorp  fick ett positivt svar.
AB Tenhults Impregneringsverk har lämnat bygglovsansökan för nybyggnad av virkeslager och tillbyggnad med skärmtak inom fastigheten Skogshyltan 1:5 på Götafors industriområde. Detta ärende lämnades på delegation till tjänsteman för beslut.
Samma sak med bygglovsansökan för fastigheten Plätt 1:10 invid travbaneområdet i Vaggeryd för om nybyggnad av gäststuga. Det är ett beslut om avloppslösningen för byggnaden som delegerades till tjänsteman för beslut.
Ett ärende ströks. Det gällde utseende på den parkeringsplats som ska anläggas på fastigheten Viktoria 1 i Vaggeryd efter rivningen av den byggnad som finns på platsen, det hus som en gång härbärgerade Fredrikssons herrekipering och skrädderi och som sålts av Kerstin och Anders Stark till PHL fastigheter.
Vissa justeringar återstår innan bygglov för parkeringen kan beviljas. Tanken är att denna gamla karaktärsbyggnad i Vaggeryd ska ge plats för 14 p-platser och åtta platser i carport.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *