Sport

Positivt för Götaströms Golfklubb

Positivt för Götaströms Golfklubb

Sport Götaströms Golfklubb i Skillingaryd har i år ökat medlemsantalet med ett 50-tal och det ser ganska ljust ekonomiskt sett.

Det berättade ordförande Kenneth Adolfsson vid höstmötet i går kväll.

Nu har klubben 615 medlemmar mot 567 när året började och ökningen beror främst på att det tillkommit många ungdomar. Med instruktören Madelen Larsson i spetsen blir det fler och fler unga som lockas till sporten.

Alla golfspelare är numera inte fullbetalande medlemmar utan en del väljer att teckna medlemskap typ att spela på banan 10–15 gånger per år men de flesta vill spela oftare än så.

Avgiften för 2016 höjs något, dock marginellt med högst cirka 250 kronor.

– Trenden har vänt över hela landet, säger Kenneth Adolfsson om det ökande medlemsantalet.

Det är dock långt till guldåren på 90-talet. Då var golf något som lockande klart fler än i dag. Götaström har exempelvis haft över 1 000 medlemmar.

För att klara ekonomin får man satsa på olika projekt. Kennet Adolfsson redogjorde vid höstmötet för ett av dem: arbetet med reklamplatser utmed E4:an. Några av platserna är uppbokade och man tror sig på sikt få alla fyllda. Pengarna som man får in kan användas för exempelvis maskinparken och upprustning av banorna.

Kennet Adolfsson redogjorde även för tankarna kring utveckling av området kring Fågelforsdammen-Lagan. Här är det ett samarbete med kommunen.

I styrelsen blev det endast en förändring. Andreas Thunander avgick och in kom David Andersson.

Det var även prisutdelning och en del annat vid mötet.

Noteras kan att golfbanan fortfarande är öppen trots att vi närmar oss vinter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *