Nyheter

Trevlig läsning i årsskrift

Trevlig läsning i årsskrift

Nyheter Nästan 200 sidor lättläst lektyr.

Eller vad ska man kalla årsskriften 2015 med Byarums Hembygdsförening som precis finns på bokdiskarna? Årsskriften ger inte bara historiska tillbakablickar utan lite av tjusningen med den är att det som vanligt finns med nutidshistoria, det som hänt det senaste året.

Redaktionskommittén med Gunilla Johansson, Anne-Marie Flor, Håkan Johansson, Kåre Boberg, Magnus Dauhn, Gunlög Joakimson, Siv Sandahl och Leif Palm förtjänar alla kulturpris för sina insatser att föra historia från Vaggeryd med omland vidare. I vår digitaliserade värld håller det tryckta ordet fortfarande även om det säljs något färre böcker nu mot för något år sedan.

En bra bok ska ha ett tilltalande utseende och locka till läsning genom intressant information, vara välredigerad och hålla språkligt god klass. Som vanligt finns allt det här även i årets upplaga.

Bland artiklar i årets hembygdsbok märks följande:

Allan Wickström – hembygdsgårdens och hembygdsföreningens skapare
Hembygdsfesten 2015
Liv och död i fattighuset
Smeder
Smått och gott om ”Vackerryd”
Mindre kraftstationer i Byarums socken
Båtflykting 1944 –Arved Pukspuu
Villa Lindholm – en byggnad som format mig
Det Karolinska systemet
Vaggerydsprofilen Thore Ohlsson 2014

Sedan finns det givetvis en krönika om vad som hände i Byarums socken 1965 och en motsvarande för 2015, födda, konfirmander, avlidna och befolkningsstatistik. Plus en dikt av Dan Gustavsson.

Sammantaget en bok som inte bara är värd en plats bredvid alla de andra från 1960 utan som regniga dagar som i dag lördagen den 28 november anno 2015 är utmanande läsning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *