Nyheter

TV: Ett minimuseum invigdes

TV: Ett minimuseum invigdes

Nyheter Skillingaryd har sitt Miliseum och nu har man också ett Miniseum.

Det var i går som ett post- och järnvägsmuseum invigdes hos Skivaryds Samlarklubb.

Ett 60-tal personer kom för premiären varav 25 som var inbjudna till själva invigningen, vilken förrättades av klubbens ordförande Per Bunnstad och Håkan ”Pinebo” Johansson, båda iförda stationsmundering.

Till en början är det framför allt en satsning på järnväg men med tiden kommer man även att bygga ut det som handlar om post.

Kommunalrådet Allan Ragnarsson lyckönskade Skivaryd till sitt museum och överlämnade en gåva. Även kultur- och fritidschefen Göran Svensson fanns på plats.

Många andra visade sin uppskattningen och några av dem som kom gick in som medlemmar i Skivaryd.

Ola Hugosson hade överlämnat filmen ”En snabbresa på Halmstad-Nässjö järnvägar” från 1940-talet. Den visades under de tre timmar det var öppet.

Bengt Svensson överlämnade en kopia av ett fotografi taget i Skillingaryd av den specielle vykortsfotografen Bror Malmqvist.

Roger Svenningson i sin tur överlämnade en SJ-uniform till museet.

Flera föreningar hade representanter på plats som Värnamo Filatelistförening, Östbo Historiska Sällskap, Tofteryd-Hagshults Hembygdsförening, Waggeryds Museiförening, Skillingaryds Intresseförening och Skillingaryds Militärhistoriska Förening. Även Miliseum och studieförbundet NBV var representerat.

De i Skivaryd som framför allt arbetat med museet har varit styrelseledamöterna Vivi Johansson, Tomas Johansson, Bengt Pettersson, Per Bunnstad och Kenneth Åberg samt Håkan Johansson och Rauno Svanberg.

Museet som sådant kommer att vara öppet vid speciella tillfällen och närmast den 19 mars då det blir Frimärkets Dag och Vykortets Dag.

Foto och film: Vivi Johansson, Bengt Pettersson och Per Bunnstad

TV-inslaget ser man om man klickar på bilden nedan

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *