Debatt

Debatt: Femklövern sänker ambitionerna

Debatt: Femklövern sänker ambitionerna

Debatt I kväll kommer kommunfullmäktige besluta om övergripande mål för Vaggeryds kommun och Kenth Williamsson (S) debatterar: Ärendet har återremiterats en gång för att se om det gick att hitta en samsyn med oppositionen.

Frågan har inte diskuterats med oppositionen men helt plötsligt tog femklövern upp sitt egna förslag i kommunstyrelsen igen.

Vi tycker att ärendet har hanterats på ett anmärkningsvärt sätt men vi tycker även att ärendet har andra brister. Därför yrkade vi Socialdemokrater på återremiss.

Målen har en alldeles för låg ambitionsnivå, exempelvis är målet om att alla ska gå ur skolan med godkända betyg slopat. Andelen ekologiska livsmedel ska uppnå 30 procent när vi redan ligger på ungefär 40 procent och dessutom har vi gjort en upphandling som gynnat ekologiska produkter förra året.

Kommunen ska öka med 60 personer per år – det målet är redan överspelat. Regionens prognos ligger på närmare 80 om året och vi ökade med ungefär dubbelt så många invånare förra året. Vi tycker också att målen är för många (11) och inte tillräckligt övergripande som ”att mångfalden i de kommunala verksamheterna ska utvecklas genom att alternativa driftsformer prövas”. Dessutom står inte alla partier bakom detta mål.

Målet borde vara att alla partier eller i alla fall de flesta kan stå bakom kommunens övergripande mål och vision precis som förra mandatperioden och inte bara en svag majoritet.

Nej, det här duger inte; Vaggeryds kommun förtjänar mål med högre ambitionsnivå!

Precis som tidigare är vi beredda att bidra till att gemensamt ta fram förslag till nya övergripande mål med större ambitioner som en stor majoritet kan ställa sig bakom! Men vill ni?

Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun
Kenth Williamsson, oppositionsråd (S)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *