Nyheter

Leveranser från fabriken i Skillingaryd har påbörjats

Leveranser från fabriken i Skillingaryd har påbörjats

Nyheter   Nu har leveranserna av boendemoduler från företaget Zenergys lokaler i Skillingaryd inletts.

Zenergy övertog i höstas Vattenskärtekniks lokaler som stått tomma en tid sedan företaget flyttade sin verksamhet från Skillingaryd.

– Vi är övertygade om att vi måste bo och bygga smartare för att lösa en allt större bostadsbrist. Av den anledningen tillverkar vi på Zenergy produkter som klarar höga krav på effektivitet och säkerhet, säger Olle Magnusson som är vd på företaget.

– Med vårt egenutvecklade ZIP-Element, har vi byggt Zenergy ZIP-Bomoduler anpassade för HVB-boende på beställning av en kommun som slutlevereras under denna vecka. HVB-hemmen som levererats har plats för 54 boende jämte tre personalbostäder. Kraven på HVB-anpassade bomoduler är mycket högt ställda av IVO, berättar Olle.

Marknadspotentialen är mycket stor för speciellt anpassade Zenergy ZIP-Bomoduler för HVB boenden med höga krav på brandsäkerhet, tillgänglighet inklusive toalett avsedd för rörelsehindrade. Zenergy ZIP-Bomoduler är mycket energieffektiva och klarar högt ställda krav på ljudisolering.

För de flesta kommuner i Sverige har den rådande flyktingsituationen inneburit ökade påfrestningar på kommunernas verksamheter och särskilt HVB-hemmen. Det saknas för tillfället platser och lokaler att användas som HVB-hem.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *