Sport

SIS har ännu chansen

Sport Skillingaryds IS grep det sista halmstrået att få kvalspela genom seger 4–3 (0–1, 1–1, 2–1, 1–0) efter förlängning mot Åstorp.

Alexander Orre gjorde segermålet efter 64.09.

SIS är fortfarande under kvalstrecket men har närmast Trellebrog borta på lördag, laget som är närmast ovanför med 14 poäng mot tio för SIS.

– Det är bara sex poäng som gäller för de två sista matcherna, säger SIS-tränaren Felix Mattsson.

Åstorp som är ett topplag spelade inledningsvis mycket bra. Laget tog ledningen efter 16.17 och SIS får tacka storspelande målvakten Robert Johansson för att det inte blev fler baklängesmål.

I andra perioden tog SIS över men överraskande kom 0–2 efter 34.45. Reduceringen kom efter 37.08 med Johan Ljungberg som siste man på pucken.

7.48 in på tredje perioden kvitterade Johan Ljungberg men i stället för väntad hemmaledning gjorde Åstorp 3–2 med 11.34 spelat av perioden.

SIS gav inte tappt utan kämpade på. Jimmy Hansson kvitterade med 3.13 kvar av perioden.

I förlängningen blev det böljande spel men så hittade Axel Thulin med ett snyggt pass Alexander Orre som fri kunde göra segermålet.

– Jag unnar verkligen killarna den här segern. Vi har i tre matcher för denna inte varit bra men i dag syntes det redan före matchen att killarna var laddade och ett stort beröm till alla, säger tränaren Felix Mattsson.

Nykomponerande kedjan med Robin Hjalmarsson som center samt Johan Ljungberg och Jimmy Hansson svarade för tre mål. Robin spelar i vanliga fall back men debuterade i dag som forward.

Skottstatistik: 39–44 (13–15, 12–12, 11–15, 3–2)