Nyheter

Genvägen som blev en verklig senväg

Genvägen som blev en verklig senväg

Nyheter Den genvägen var en verklig senväg.

Det fick föraren av en polskregistrerad lastbil erfara i Vaggeryd i dag på förmiddagen.
Strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen försökte föraren nämligen ta en genväg via en cykelväg ut på Stödstorpsvägen i södra delen av Vaggeryd. Det var ett dåligt beslut. Tre timmar senare stod lastbilen fortfarande kvar som ett visst hinder i trafiken, alldeles intill rondellen på gamla E4 vid södra infarten till Vaggeryd som ett synligt bevis på att brott inte lönar sig.

I snöyran missade föraren sannolikt att cykelvägen från Norra Bruksgatan mot rondellen svänger 90 grader åt vänster. Han/hon körde rakt ut på den mjuka gräsmattan som finns i Norra Bruksgatans förlängning men blev sittande när drivhjulen grävde ned sig i det mjuka underlaget.

Förvisso är det inte första gången i Vaggeryd som man försöker sig på att tänja på lagen mot bilkörning på cykelväg. Den aktuella genvägen har till exempel prövats av många som inte har haft tålamod att följa lagen genom att köra runt upp till Götafors skola och ut på gamla E4. Det var faktiskt så många som använde den genvägen att det föranledde ett medborgarförslag till kommunfullmäktige, med avsikt att få stopp på detta okynne.
”Lastbilen försökte köra offroad från Norra Bruksgatan till Stödstorpsvägen via cykelvägen, men står fortfarande kvar. Han tjänade nog ingen tid på den genvägen”, konstaterade en läsare som tipsade oss om vad som hänt.

Några andra skador än markskador kunde vi inte upptäcka.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *