Sport

Guld och silver till VSS-Erik

Guld och silver till VSS-Erik

Sport Sju simmare från Värnamo Simsällskap tog sig hela vägen till Burlöv utanför Malmö för årets första simtävling i 50 metersbassäng: Tyr Sprint Meet.

Simmare från Skåne, Småland Stockholm och Danmark kämpade om de åtråvärda finalplatserna. Tävlingen bjöd på hård konkurreras med många landslagsmeriterade simmare på startpallarna. Tre VSS-simmare lyckades ta sig till final.

För Erik Stensson som simmade i yngsta åldersklassen blev det fyra finaler: Guld på 50 bröstsim, silver på 50 ryggsim och två fjärdeplatser på 100 ryggsim och 50 fjärilsim,

Robin Pettersson simmade i mellersta klassen och gick till två finaler. Väl i final blev det en fjärdeplats på 50 ryggsim och en sjätteplats på 50 fjärilsim.

Fanny Trollstad simmade i den äldsta klassen och hon gick till final på två distanser. I finalen blev det tillslut en sjätteplats på 100 ryggsim och en femteplats på 50 frisim.

– Noah Svensson, Lovisa Svensson, Hanna Mirkhan och Wilma Rönnäng lyckades inte ta sig till final denna gång, men de gjorde en väldigt bra tävling där de slog nästan pers på allt de simmade. Nu ser vi fram emot en lång tävlingssäsong där de stora målen DM, Sum-Sim, JSM och SM avgörs under juni månad, noterar chefstränare Lennie Sahlström.

Alla resultat finns här.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *