Nyheter

”Inget blankt nej från Försvarsmakten”

”Inget blankt nej från Försvarsmakten”

Nyheter Försvarsmaktens yttrande om cykelvägen mellan Skillingaryd och Tofteryd pekade med hela handen ut förutsättningarna för projektets förverkligande.

Men tekniska utskottets ordförande Per Olof Toftgård ser inte svaret som en tumme ned till den sedan många år planerade cykelvägen. Kanske var han förberedd på ett än skarpare svar:
– Vi har inte fått något nej, det hade varit katastrofalt. Jag ser svaret som synpunkter och ett diskussionsunderlag och som sammantaget positivt, där det finns delar att ta fasta på och förhandla om, säger han.
Det mest anmärkningsvärda bortsett från själva tonen i skrivningen är väl att Försvarsmakten vill styra all gång- och cykeltrafik via trafikplats Skillingaryds södra ut på väg 806 till Hultsgärde där man lämnar statens mark. Det stora flertalet som cyklar eller vandrar ut mot Tofteryd lär nog föredra att använda bron i Kaffegatans förlängning till Östra lägret och därifrån till korsningen mellan väg 806 och Farstorpsvägen.
Möjligen kan det bli så att Vaggeryds kommun tvingas bygga en gång- och cykelväg som blir 400 meter längre än beräknat, för att kunna göra verklighet av planerna.
– Men många väljer faktiskt att promenera ned till Skillingaryds södra och att därifrån ta en runda på väg 806 ut till Farstorpsvägen för att återvända via bron vida Östra lägret, det har jag sett med egna ögon, säger Toftgård.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *