Nyheter

Möbelproduktionstekniker från Fenix får jobb

Möbelproduktionstekniker från Fenix får jobb

Nyheter Statistik visar att framtidsutsikterna för studenterna som läser YH-utbildningen till möbelproduktionstekniker på Fenix kultur- och kunskapscentrum i Vaggeryd är väldigt bra.

Bland avgångseleverna från de tre senaste omgångarna, som slutfört utbildningen och tagit ut examen, har 94 procnet jobb inom området.

– I år är vi också glada över att det är 43 % tjejer på utbildningen och det är väldigt högt i förhållande till andra liknande utbildningar inom industri, tillverkning och produktutveckling, säger Håkan Josephsson som är utbildningssamordnare för YH möbelproduktionstekniker.

Under denna veckan är studerande på YH-utbildningen återigen på möbelmässan för att inspireras och lär känna sin bransch.

– Det är viktigt för våra studenter att få träffa företagen och knyta kontakter och får vara med i sammanhang där nyheterna visas upp. Förhoppningen är att de själva i framtiden ska vara med och ta fram produkter som ska visas här, säger Håkan.

De studerande i årskurs 2 håller på att göra sina examensarbeten. Flertalet av de studerande gör ett examensarbete tillsammans med ett företag där den studerande har ett produktionstekniskt problem att lösa.

Samuel Fransson sitter med i ledningsgruppen för Swedese Möbler i Vaggeryd och är nöjd med samarbetet:

– YH Möbelproduktionstekniker är en bra utbildning och de studerande får den kompetens som företagen efterfrågar. Behovet för denna utbildning är stor då framtiden ser ljus ut för branschen, säger Samuel Fransson.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *