Nyheter

Kommunen säljer mark vid travbanan

Kommunen säljer mark vid travbanan

Nyheter   Vaggeryds kommun kommer med stor säkerhet sälja industrimark vid trafikplatsen Vaggeryd norra på E4, norr om travbanan.

Det är företaget Aneby Bark AB som vill köpa ett hektar industrimark, alltså 10 000 kvadratmeter väster om rondellen, norr om vägen mot Bondstorp.
De första kontakterna togs i slutet på september och förnyades sedan efter årsskiftet. Nu siktar man på tillträde den 1 april.

På onsdag nästa vecka ska kommunstyrelsens arbetsutskott ta ställning till det kontraktsförslag som upprättats. Priset är satt till 2,1 miljoner, alltså 210 kronor per kvadratmeter.
Företaget har också visat intresse för en option på intilliggande markområde västerut som mäter 6 000 hektar.
Tanken är också att en industrigata ska anläggas i området väster om det sistnämnda området.

Detta industriområde skapades i början av 2000-talet, men har inte utnyttjats förrän nu. Ett tag talades det om att en bensinmack skulle byggas där, senare om en mindre industribyggnad vars ägare med skyltar berättade vad som var på gång. Något senare talades det om att Gripen Wheels skulle flytta hit från Vaggeryds tätort till en nybyggnad på 30 000 kvadratmeter. Inget hände dock den gången, Gripen Wheels flyttade istället till Jönköping och byggde nytt i Torsvik 2008-2009. Men sent om sider tycks en etablering äntligen vara på gång.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *