Nyheter

Välbesökt vårfirande vid Friluftsgården

Välbesökt vårfirande vid Friluftsgården

Nyheter Traditionerna kring vårfirandet förändras, även i Vaggeryd.

Men fortfarande är det så att hundratals vaggerydsbor, ung som äldre, varje Valborgsmässoafton söker sig upp till Friluftsgården och vårfirandet där.
I kväll var det  mer än 300 personer som vandrade stigen från parkeringsplatsen upp mot majbålet på den igenvuxna åkern vid Sventas. Där tog de plats bland vitsippor och gullvivor för att lyssna till Chrissie Dahlqvists vårtal och till Skillingaryds manskör. Det var fler åhörare än de närmast föregående åren men så var vädret också perfekt. Tio grader varmt och nästan ingen vind vilket gjorde att den kraftiga röken från bålet steg rakt upp i stratosfären.

Men det kunde förstås inte undvikas att en och annan vindpust från sydost drev röken rakt i ansiktet på medverkande. Men det tycktes inte bekomma vare sig kören eller Chrissie Dahlqvist.

Hon talade på temat ”Öppna era hjärtan” i våra möten med de människor som söker sig till vårt land i flykt undan krig och nöd.

– Möt dessa människor med ett leende och tänk på vad våren står för, alltså kärlek och värme, löd hennes vädjan.

Chrissie Dahlqvists tal fick ett gott mottagande.

– I Vaggeryd i motsats till andra platser lyssnar man verkligen på vad vårtalaren har att säga, tyckte en av åhörarna som är bosatt i en grannkommun.

Vårfirandet vid Friluftsgården var som vanligt ett samarrangemang mellan  Missionskyrkan i Vaggeryd och Vaggeryds SOK. Den sistnämnda föreningen hade som valborgstraditionen föreskriver ordnat servering i Friluftsgården.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *