Sport

BLIK blåsta på derbypoäng

Sport Bredaryd Lanna IK fick inte till det i derbyt på Rocknevallen mot Gislaveds IS.

Kort och gott blev hemmalaget blåsta på poäng, ty GIS bemästrade vinden bäst. De lyckades göra ett mål och det räckte för att vinna.

Derbyt BLIK–GIS var första matchen ut i elitfyrans sjunde omgång. Bredaryd Lanna intog femte plats med tolv poäng medan Gislaved låg sjua med sju. Något lockande derbyväder bjöds inte, råkallt och blåsigt. Runt 130 personer tittade på, varav många domare eftersom Västra Smålands FDK hade kallat till samling.

Med vinden i ryggen fick Gislaved ett övertag och hemmalaget hade problem att flytta upp spelet. Faktum är att BLIK inte hade ett enda skott på mål i första halvleken. BLIK:s målvakt hade jämfört med sin kollega i GIS betydligt mer att göra. Djordje Milicevic fick göra ett bra ingripanden i 27:e minuten i samband med en frispark.

Åt gästernas ledningsmål hade BLIK-målvakten därmed inte mycket att göra. Calle Jopia Bergstedt blev helt fri i misstänkt offside. Han rundade Milicevic och rullade enkelt in 0–1.

Mycket mer hände inte under första 45 minuterna frånsett att GIS bestraffades med tre gula kort mot ett för BLIK.

Klockren stolpträff

Efter pausen var rollerna ombytta. BLIK fick medvind och etablerade tryck. Fyra hörnor blev följden under första kvarten. Men klockan tickade iväg in i 64:e minuten innan första bollen från hemmalaget gick mot mål.

Sedan, då solen faktiskt visat sig ett par minuter, jämnades spelet ut. GIS fick till flera fina anfall och så när hade det blivit 0–2 i 76:e minuten. Calle Jopia Bergstedt sköt på volley klockrent i stolpen.

BLIK återtog i slutspurten kommandot, men lyckades inte ta sig förbi det storvuxna GIS-försvaret och med facit i hand var en kvittering aldrig riktigt nära.

– Tycker ändå vi borde klarat en poäng, sa BLIK-tränaren Marcus Svensson, aningen irriterad efter tidig slutsignal.

Faktum är att domaren bara lade till cirka 30 sekunder då klockan passerat 90 minuter.

– Det borde varit fem minuters tillägg då flera Gislavedsspelare låg på marken och spelet var avblåst.

Publiken frös och det kanske domaren också gjorde. Hur som helst behöver Gislaved inte be om ursäkt för att de vann. De klarade det BLIK inte förmådde, nämligen att göra ett mål – oavsett det var offside eller inte och hade också en stolpträff.

Planens bäste aktör var inte för inte segerskytten Bergstedt. Han rörde om i hemmaförsvaret väldeliga. I Bredaryd Lannas lag höjde sig ingen över mängden. Måltjuven Felix Petersson försökte ta sig fram, men lyckades inte denna gång.