Sport

Två BSOK-guld i stafetterna

Sport Bredaryds SOK blev utan guld i individuella sprint-DM, men i stafetterna gick det bättre.

Där blev det två segrar genom H14- och D45-laget.

Och, det var inga överraskningar. BSOK hade i båda klasserna löpare av hög kapacitet som tillhörde de stora favoriterna.

Anton Gunnarsson och Axel Elmblad bildade laget i H14 där alla löpare sprang två sträckor var. Anton var lite efter då första sträckan avverkats, men det reparerade Axel och BSOK var sedan med i guldstriden. Guldet kneps då Axel vann spurtstriden, fem sekunder före Jönköpings lag.

Laget i D45 bestod av Ina Skalberg och Carina Svensson. Ina tappade en minut på första varvet, men Carina gick till täten, 25 sekunder före Växjö. Efter tredje sträckan ledde Jönköping, åtta sekunder före Växjö och 14 före BSOK, men Carina visade ingen nåd, utklassade övriga på slutvarvet och BSOK vann med hela 1.15 före Växjö.

BSOK fick också med sig ett silver och det var i H12 där Filip Broling hade Tuva Nylund som lagkompis. De gjorde en bra stafett, tog silver, en minut efter ett IKHP-lag.

Två av Bredaryds lag stämplade fel. I ena klassen ledde den röd-svarta klubben då oturen var framme.

Resultat,

BJÖRKÖBY, DM-sprintstafett:

D21: 1) IKHP 3, 37.15, 6) BSOK (Lisa Elmblad, Klara Elmblad), 46.36.

D16: 1) IKHP, 27.57, 6) Bredaryds SOK 1 (Ellen Sigvardson, Linnea Skalberg), 34.41, 8) do 2 (Hanna Henningsson), 36.57.

H14: 1) BSOK 2 (Anton Gunnarsson, Axel Elmblad), 26.06, 2) Jönköping 1, 26.11, 15) BSOK 1 (Lucas Johansson, Hugo Auselius), 41.18.

H12: 1) IKHP 2, 19.03, 2) BSOK (Filip Broling, Tuva Nylund), 20.03.

D45: 1) BSOK (Ina Skalberg, Carina Svensson), 38.13, 2) Växjö OK, 39.28.

H45: 1) Växjö OK, 30.10, 12) BSOK (Magnus Trofast, Micael Elmblad), 37.48.