Fotboll Värnamo.Nu är representerat på Örjans vall och rapporterar från dagens match i superetten mellan Halmstads BK och IFK Värnamo.

Senaste nytt överst.

90.00+3.05 Matchen är slut.

90.00+2.50 Distansskott Henningsson som målvakten tog.

90.00 Tilläggstid: minst 3 minuter.

88.50 Henningsson frispelad av Gama dos Santos, men lyckades inte göra mål. Fick i alla fall en hörna.

87.00 Rasmus Wiedesheim-Paul utsedd till bäste IFK:are av prisjuryn.

85.50 Publiksiffran: 2 449.

83.10 IFK rensade hörnan.

82.25 Hörna HBK, som IFK nickade till ny hörna.

80.30 PC avslut, men för trångt. Tvärstopp.

79.20 Spelarbyte HBK: Andreas Hallenius ut/Emil Tot Wikström in.

79.00 HBK-frispark följt av avslut utanför.

76.50 HBK-avslut över med råge.

75.55 Jätteläge för IFK. PC slet sig fram, fick inte lucka att avsluta, pass inåt där Gama dos Santos bara skulle sätta dit den. Men, på ett HBK-ben.

74.50 Hörna IFK som avslutades utanför.

74.35 Spelarbyte IFK: Rasmus W-P ut/Alexander Henningsson in.

74.05 Hörna IFK genom Nethino som spelade smart.

71.50 Retur efter hörnan som HBK volleysköt utanför.

71.25 Hörna HBK.

69.20 Kalabalik i andra- eller tredjevåg men då fick IFK frispark. Perez räddade ett avslut på mållinjen. Puh…

68.20 HBK frispark i bra vänsterläge. Avslut i andravåg tog på IFK:are till hörna.

67.15 Inbytte Gunnlaugsson distansskott precis utanför Wulffs högra stolpfe.

66.60 Spelarbyte HBK: Pontus Silfwer ut/Höskuldur Gunnlaugsson in.

64.50 Spelarbyte IFK: Viktor Einarsson ut/Predrag Randelovic in.

62.55 Varning HBK: Marcus K Mathisen, gult kort.

57.55 Avslut Viktor Einarsson mot krysset, men där var målvakten.

55.45 Spelarbyte IFK: Paulo Marcelo ut/Fabio Gama dos Santos in.

55.05 HBK pressar, nytt avslut från distans, tungt skott – över.

54.10 Hörna HBK. IFK redde upp den.

53.30 Öster–Landskrona är slut = 5–0.

52.20 HBK-skarvning mot mål men det var blockpotatis för Wulff.

50.20 Fint försök av IFK, Abdu med bollen, löpning och djupledspass avsett till Marcelo, men HBK:s målvakt hann ut och avvärjde.

49.30 HBK-inlägg från höger och klack-skarv, utanför.

48.50 Oscar Petersson i HBK avslut från distans, över.

45.01 Spelarbyte HBK: Thomas Boakye ut/Oscar Petersson in.

17.00 Andra halvlek har startat.

PAUSSTATISTIK: Avslut på mål: 2–1 (!), Avslut totalt: 2–4, Hörnor: 5–5. I matchen Öster–Landskrona står det 5–0 efter cirka 70 minuter.

45.00 Första halvlek slut och delar av HBK-publiken buar.

44.40 HBK frispark i kanonläge. Skottet gick genom muren men Wulff var med och tog bollen.

43.55 Varning IFK: Claudio Perez, gult kort. Han är därmed avstängd i nästa match.

42.50 MÅL: 0–3. Winst slog hörnan, troligen på HBK-spelare och in i mål. Målet dömt son självmål.

42.20 Ny IFK-hörna.

41.40 Lumala Abdu avslut som gav hörna.

39.50 MÅL: 0–2. Alexander Acinioti Jönsson nick på Freddy Winsts hörna.

39.10 IFK ställde om, Marcelo tog avslut och fick till en hörna.

36.35 Nytt HBK-avslut från bra läge, men åter utanför.

35.35 HBK avslut från distans, utanför.

34.30 Öster har även gjort 4–0 så Landskrona lär inte passera IFK i dag…!

32.30 Ny HBK-hörna, men inga problem för IFK.

31.40 Oj, oj, oj, HBK hade jätteläge, kom inte till skott, men till en halvträff, retur utåt och Boakye kanon som Wulff mirakulöst räddade till hörna.

30.40 HBK hörna som Wulff plockade ned.

30.00 Öster-Landskrona skulle startat 14.00, men feer första halvlek var det helt dött i rapporteringen. Vad som hänt är okänt, men nu är de i gång och i 51:a minuten ökade Öster till 3–0.

28.20 Spelet mestadels på mittplan, men IFK gör fina försök i omställningar, men har då inte haft marginaler med sig.

25.40 HBK nick utanför.

17.45 Nytt IFK-mål. Nethino sköt och Cederquist skarvade bollen i mål. Men, PC var offside, vilket linjedomaren såg.

16.50 HBK-spelare tillsägelse efter smäll på Winst.

14.55 Hörna HBK. Ingen fara, IFK hade hörnan under kontroll.

10.50 HBK anfall som såg farligt ut, men Claudio Perez rensade till hörna. Hörnan kom och nickades utanför.

08.57 MÅL: 0–1, Pär Cederquist, straff. Han slog den hårt ganska mitt i målet sedan keepern gått åt höger.

08.10 Varning, HBK: Rasmus Bengtsson gult kort.

07.50 Rasmus W-P loss, två man kring sig, R W-P omkull och domaren blåser för straffspark.

05.50 Paulo Marcelo nick på hörnan, men på HBK-spelare och i tredjevåg kom ett avslut, rakt på målvakten.

05.25 Rasmus Wiedesheim-Paul fixar en ny hörna.

01.05 Hörna IFK. Winst slog den, men HBK:s målvakt klev upp och tog bollen.

00.25 HBK avslut från höger, nr 20, utanför. Ingen fara för Joakim Wulff.

Kl 16.00: Matchen har startat.

Kl 15.45: Uppvärmningen är nu slut och spelarna (de flesta i alla fall) har lämnat planen. Vi avslutar därmed försnacket och återkommer när matchen har startat.

Kl 15.40: Sju nya spelare kom in i IFK under sommaruppehållet. En av dem är unge talangen Rasmus Wiedesheim-Paul som IFK fått låna av – ja just det, HBK.

Det måste vara en speciell dag för Rasmus att spela mot sitt eget lag på Örjans vall. Och, han vill nog visa vad han kan. IFK-ledningen ger honom chansen direkt i tremannafallet tillsammans med Abdu och Cederquist.

Kl 15.35: Superettan är inne i 26:e omgången och IFK tillsammans med Landskrona är först ut av lagen i botten. Landskrona ligger fortfarande under i Växjö mot Öster med 0–2.

I går spelade Brage och AFC Eskilstuna 0–0 och AFC är därmed fyra poäng före Halmstad i kampen om tredjeplatsen som ger en kvalchans till allsvenskan.

Kl 15.30: Det blir sjätte gången HBK och IFK drabbar samman i superettan. Första gången var 2012 då Halmstad vann på Finnvedsvallen med klara 5–2. Men, IFK tog revansch i senare delen av oktober och vann med 3–2. Det var en oerhört viktig seger och IFK räddade sig kvar i serien via kval. Det är väl bara Freddy Winst och Pär Cederquist i dagens lag som minns den ”skrällen”.

2016 var HBK tillbaka i superettan och då vann de hemma med 5–2 medan returen slutade 1–1. Och i år möttes de 20 maj i Värnamo och HBK vann med 3–1. Men, allt detta är historia och absolut inget man kan dra några växlar av.

Kl 15.20: Det spelas bara en match utöver HBK–IFK på Örjans vall. Det är Öster som hemma i Växjö möter Landskrona. Där är man inne i andra halvlek och Öster leder med 2–0. Första målet kom i första minuten genom Gomez da Silva och i 40:e ökade Dragan Kapcevic till 2–0.

Kl 15.16: Laguppställningen IFK presenterar bjuder inga överraskningar. Som väntat är Jon Birkfeldt tillbaka i mittförsvaret. Han ersattes i förra matchen, då han var avstängd, av Tyler Lissette som gjorde det mycket bra. Det hjälpte inte, Lissette är tillbaka på bänken. I övrigt är det inga förändringar i startelvan som presenteras i sin helt i särskild notis.

Kl 15.07: Då var det dags igen för en rysare med IFK Värnamo. Detta år har inte funnits en enda match där utgången inte haft så stor betydelse. Tvärtom är 2018 ett år där varenda liten poäng är ytterst värdefull. Och, ju närmare 30:e och sista omgången vi kommer desto mer spännande och ovisst kan det bli. Han har så rätt IFK-tränaren Roar Hansen då han i vårt förhandssnack ideligen predikar om att gilla läget och se möjligheter.

Uppvärmningen inleds snart och IFK:are har redan intagit planen.Först ut var Pär Cederquist och Jon Birkfeldt, följt av målvakterna Tobias Andersson och Joakim Wulff.