Nyheter

Christer fixar stjärnorna till Vaggerydsdagen

Christer fixar stjärnorna till Vaggerydsdagen

Nyheter Sedan 2010 har Vaggerydsdagen genomgått en metamorfos efter att ha varit nedläggningshotad.

En av dem som ligger bakom uppryckningen är Christer Sandén – mannen som ansvarar för rekryteringen av artister till Vaggerydsdagen.

Med flera lyckade satsningar har han lyckats lyfta arrangemanget till en ny och populär nivå. I år har gjort det igen!
– Jag är nöjd konstaterar han, på telefon från Tanumshede i Bohuslän om årets bokningar; Lisa Ajax och Martin Almgren.
– Det är allt svårare att få kända artister eftersom gagerna blir allt högre och högre. Det är väldigt säsongsbetonat vad det kostar, ja, rent av godtyckligt vad de olika artisterna ska ha i gage. Det är snudd på dagspris som gäller.
Christer Sandén är nog den som först av alla varje år tar itu med förberedelserna inför den stora årliga folkfesten i Vaggeryd.
– Jag brukar börja arbetet efter nyår då jag lägger ut mina första krokar och kontaktar  bokningsbolagen. Många vill dock vänta till efter melodifestivalen. Om Lisa Ajax hade vunnit där hade priset på en bokning stigit med 30 000 kronor.
Det där med före och efter är viktigt. 1952 hade Waggeryds IK redan tidigt på vintern bokat den timmerflottande bandyspelaren Gösta ”Snoddas” Nordgren för ett framträdande i Vaggeryd. När han sedan fick framträda i radioprogrammet Karusellen med Lennart Hyland den 28 januari 1952 steg hans attraktionskraft enormt och med det gagerna. Men WIK-folket satt med säkra papper och satte på sommaren alla tiders publikrekord för Vaggeryds Folkets Park med över 2 000 betalande.
Det var samma sak med Isa inför förra Vaggerydsdagen.
– Vi bokade Isa tidigt, innan sommaren. När sommaren väl kom växte intresset för henne som en lavin och hon var med i alla tänkbara program på TV. Det var en lyckträff, avslöjar Christer Sandén.
En annan nyhet med artisterna vid Vaggerydsdagen 2016; tidigare har arrangörerna genom Christer Sandéns försorg ställt upp med ett drivet kompband. Men så blir det inte i år. Det beror på att kompet kostar och på att Christer själv som ansvarig för ljudet är  anlitad av Tofterydsrevyn och inte har möjlighet att ordna kompet.
– I år kommer artisterna därför med sina egna bakgrunder. Så gjorde Isa redan förra året. Det var nog ingen som noterade att hon inte hade något komp, säger han.
– Det som är positivt med det är att vi får pengar över att lägga på artisterna. Företagen som ställer upp lägger inga jättesummor men genom att så många företagare ställer upp tillsammans med Köpmannaföreningen blir evenemanget mycket välsponsrat, tillägger han.
Det där med att det inte bli något kompband i starten stämmer inte riktigt. Bandet Someone med vaggerydsanknytning ställer upp i år ockå.
– Someone har i år kommit med på den stora Gullbranna-festivalen i Halland. Den har vuxit kraftigt på senare år. Det är en stor merit att få vara med och spela där, klargör Sandén.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *