Fyra lokala etappsegrar i dag

Sport O-ringens 5-dagars fortsatte i dag med andra etappen i fjällbackarna vid Högfjällshotellet.

Lokalt gick det riktigt bra, eller vad sägs om fem etappvinnare.

Bredaryds SOK hade en toppendag och noterades för tre klassegrar. Nämligen de här:

• Carina Svensson, tvåa i går, vann i dag D45-klassen med knapp marginal. Hon var tre sekunder före andra dam Gunilla Svärd, som behåller totalledningen. Nu skiljer det 23 sekunder mellan dem.

• Mats Nylund, make till Carina, slog till rejält i H50K2. Mats vann etappen med hela 3.08 och leder totalt med 3.27.

• Per Sigvardson blev etappvinnare i H45K1. Han hade 41 sekunder tillgodo på andre man. I totalen passerade Per 44 man och är nu 31:a.

Mera BSOK

Men, BSOK hade fler framgångar i dag. Här är några:

Amanda Hansson i D21-2 har inlett veckan förnämligt. Trea första dagen, sexa i dag och är fyra totalt, 2.01 från ledning.

– Det har gått överraskande bra. Jag jobbar ju i Åre och har inte orienterat så mycket, men upptakten här är jag nöjd med, menar Amanda.

BSOK har också en totalledare. Axel Elmblad, segrare första dagen blev trea i dag, slagen med 48 sekunder. Han är dock fortfarande etta sammanlagt, nu med en marginal av 24 sekunder.

Tätkänning har ytterligare ett par BSOK:are. Tuva Nylund i D12 (dotter till Carina och Mats) blev fyra i dag och är tvåa totalt, en knapp minut efter.

Håkan Svensson visar stabil form i H50. Det blev en ny andraplats och tvåa är han också totalt, 1.58 efter.

Bra etappinsatser i övrigt:

Hanna Dahlberg, trea i Challenge D10, Åsa Wadensjö Leo femma i D50K, Micael Elmblad sexa i H45M, Anders Höglund nia i H40M, Emil Auselius elva i H16 och tia totalt, samt Klara Elmblad, elva i D18E2 och åtta totalt.

Lars-Åke avancerar

Lars-Åke Claesson, SFK, är inte oväntat med i H70-toppen. Visserligen blev det ”bara” nionde plats i dag, men han avancerade.

Claesson är nu upp på pallen, trea, men har nästan tio minuter fram till ledare.

För VSOK:s kämpar är det lite segare. Morgan Ljung, i samma H70-klass, har inte hittat det maximala flytet. Han blev 25:a i dag och passerade ett antal ”gubbs”.

Allt kan hända

Flera av OK Stigens drygt 30 löpare bokfördes för ett antal bra placeringar. Bo Johansson kom tvåa i H60M och avancerade från sjätte till andra plats i totalen.

Hans hustru Marita blev sjua och föll från andra till femte plats. Riktigt bra lopp gjorde Christer Lilja i den stenhårda H45K-klassen. Det blev sjunde plats.

– Ett för mig bra lopp, och kan jag vara tre-fyra minuter efter är jag nöjd, förklarade Lilja.

Vidare blev Gunilla Sandström fyra i D55M och några av Stigens ungdomar gladde positivt. Syskonen Linnea och Gustav Classon var båda bland de 20 bästa i stora klasser.

Att undertecknad råkade vinna H65M, några sekunder före Bo Johansson, får avsluta dagens rapportering.