Sport

Tre från BSOK är i topp

Tre från BSOK är i topp

Sport När tredje etappen i 5-dagarsorienteringen i Sälen summeras konstateras att en trio från Bredaryds SOK är uppe i totalledning efter tredje etappen som gav klubben fyra etappsegrar.

Bredaryds SOK är på väg att göra ett alldeles fantastiskt 5-dagars och inför de två sista etapperna har sex av klubbens 50 deltagare chansen att vinna sina klasser.

Fyra etappsegrar en och samma dag är inte många klubbar som mäktar med. Kanske att BSOK:arnas sena starttider i dag var en fördel.

Men, samtidigt som det var uppsprunget i markerna på Storfjällets sluttning blev det också tungsprunget. Ett kraftigt regnväder drog över fjällen när de tidigast startande var ute på sina banor.

Vilka var det då från Bredaryd som vann dagens etapp, jo:

• Amanda Hansson i D21-2. Hon fortsätter övertyga, vann etappen med 47 sekunder och är nu totaltvåa, 35 sekunder från ledning.

• Axel Elmblad i H14 tog sin andra etappvinst (var trea i går). Han var 49 sekunder före närmaste rival i dag och leder sammanlagt med hela 2.27.

• Håkan Svensson i H50-1 som efter två andraplatser slog till med besked. Håkan var hela 2.23 före närmaste man och övertog också totalledningen där han nu är 25 sekunder före tvåan.

• Mats Nylund i H50K2 tog sin andra raka seger och var drygt två minuter före tvåan. Mats har bäddat bra inför avslutningen, är hela 7.17 före närmaste konkurrent.

– Ja, det flyter på bra, myser Mats, men tillägger:

– Jag har ju gått ner i kortklass.

Må så vara, men även i den gruppen finns löpare med hög kapacitet.

Dessutom är Mats fru Carina (Svensson) och dotter Tuva i allra högsta grad med och slåss om slutseger.  Carina blev sjua i D45, men behåller andraplatsen totalt, 56 sekunder efter ettan. Tuva, i D12, blev trea och är också trea totalt, men bara tio sekunder efter ledande tjej.

– Det har gått bra och jag tror inte jag tappat totalt, sa Tuva, innan slutliga listan var klar.

Klara på tio-i-topp

BSOK har också löpare som springer i elitklasser. Bäst till ligger Klara Elmblad i D18E2. Hon är nia. På 17:e plats finns klubbkompisen Mimmi Dahlberg.

Filip Trofast gör i den enorma konkurrensen jämna lopp i H18E. Han har varit 26–27-29 och finns totalt på 18:e plats, en knapp kvart efter ledaren.

Moa Hansson var det stora hoppet i D18E, men det slant slint i dag. Bättre går det för Amelia Skalberg som var 16:e på etappen och avancerade till 30:e totalt.

Jämnt och bra springer också Emil Auselius i H16, en klass med många duktiga löpare. Emil kom tolva i dag och är åtta sammanlagt, åtta minuter efter.

Från andra klasser noteras att Åsa Wadensjö Leo är fyra i D50K efter fjärdeplats i dag och fyra totalt är också Hanna Dahlberg. Då handlar det om Challenge D10.

Eter tre etapper vid Högfjällshotellet stundar nu en vilodag i morgon inför de två avslutande etapperna vid Lindvallen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *