Nyheter

Apladalen, ett internationellt turistmål

Apladalen, ett internationellt turistmål

Nyheter Under semestertider förvandlas Apladalen i Värnamo.

Från en vanlig hembygdspark till ett tillhåll för internationella turister.
Senaste veckorna har Apladalen haft 1 000-tals besökare, intygar medlemmarna föreningen Slöjdarna i Värnamo.

– Bara de sista två veckorna har vi haft 1 400 besökare inne i butiken.

– Sedan är det många som naturligtvis kommer till Apladalen utan att besöka butiken, berättar Magnhild Andersson som kassör i föreningen. Hon berättar att många av besökarna är utländska turister.

Något som Värnamo.nu:s reporter kan intyga. Under besöket i parken påträffades turister från bland annat Nya Zeeland, USA och Tyskland. Även många svenska turister hade hittat, Stockholm, Göteborg och Jönköping var städer som dessa kom från.

Dessutom några från Jönköping från hemmaplan, Värnamo.

Så vad är det då som lockar folk till den 22 hektar stora hembygdsparken? Ja, bland de äldre så handlar det nog mycket om nostalgi. Apladalen är ju omsjunget och välkänt, bland annat i gamla skillingtryck. Per & Kersti har de flesta över 50 hört talas om.

Den lummiga och gröna miljön är dessutom perfekt för barnfamiljer. När de passerat den tämligen anspråkslösa entrén så möts de av en miljö som är som hämtad från Emils Lönneberga. Restaurangen lockar många, både matgäster och de som nöjer sig med en glass eller kopp kaffe. Apladalens lekpark är förmodligen den bästa i hela kommuner och där trängs föräldrar och barn vid de olika leksakerna. Dessutom har kommuner ordnat så att barnen får tillfälle att på nära håll träffa olika djur. Att mata getterna i Apladalen är en klassiker bland barnfamiljer. Dessutom finns det kaniner och lite höns.

För de som gillar romantik så är också Apladalen en träffpunkt. Många är kärleksparen som vandrat längs parkens gångstigar, hand i hand. Apladalen har också blivit en populär plats att gifta sig på. Värnamo.nu presenterar här ett bildspel som visar den populära hembygdsparken.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *