Nyheter

Nya bostäder byggs i Skillingaryd

Nya bostäder byggs i Skillingaryd

Nyheter Nu ska det byggas nya bostäder i Skillingaryd.

Närmare bestämt på Läkaregatan inte långt från Fågelforsskolan.
Det kräver att en ny detaljplan för området tas fram. I går kväll lämnade kommunstyrelsen sitt klartecken till att dra igång detaljplaneprocessen .
Kommunen köpte fastigheten Illern 1 för två år sedan. Den då gällande detaljplanen talade om ”småindustriändamål i två våningar”. Med tanke på det utmärkta och centrala läget är det en självklar förändring som stundar.
– Vi har en   intressent som vill bygga bostäder på fastigheten och det känns ju oerhört positivt. Men det kräver att detaljplanen först görs om till att gälla bostäder med maximalt tre våningar, säger kommunstyrelsens ordförande Allan Ragnarsson.
Det sker samtidigt som kommunen och VSBo ligger i startgroparna för att äntligen dra igång Tor-projektet i Vaggeryd . Dessutom vill ju VSBo även bygga ungdomsbostäder vid Torsgatan i centrala Vaggeryd.
Men tanke på den fortsatt positiva befolkningsutvecklingen för Vaggeryds kommun (+177 de senaste tolv månaderna) lär bostäderna behövas. Sedan 2010, då planen för Tor-bygget först godkändes, har befolkningstalet i kommunen ökat från 12 991 till 13  464.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *