Recension av boken ”Upptäck blommornas värld” av Eva Stenvång-Lindqvist och Margareta Edqvist

2

Upptack blommornas varld 2016Jag minns när jag i min ungdom för första gången kom i kontakt med blommornas värld via den klassiska boken ”Svensk flora” av Krok & Almquist, där den första upplagan kom ut redan år 1883.

Detta hände vid Fläsebäcken inom Store mosse nationalpark då jag med en ungdomskamrat med stor belåtenhet nycklade fram den vackra men mycket giftiga sprängörten ”Cicuta virosa”.

Med luppen och Kroken i högsta hugg gick timmarna med ilfart, men tiden tycktes faktiskt stå stilla, så intressant, rolig och lärorik var denna, min första introduktion in i botanikens och blommornas värld.

Plötsligt vidgades mina upplevelser i skog och mark, jag lärde mig sakta men säkert namnet på de vackra blommorna, vilket är något som jag fortfarande håller på med.

När jag nu ett antal årtionden senare får denna bok ”Upptäck blommornas värld” av Eva Stenvång-Lindqvist och Margareta Edqvist i min hand så ger den mig minnesuppleveser som innebär att jag återupplever min ungdoms fantastiska botanikmöten, och jag känner att jag bara måste få dela med mig av dessa upplevelser till andra naturintresserade eller blivande naturintresserade medmänniskor.

Läs boken och bli inspirerad, lockad och manad att själv ta steget in i blommornas värld!

”Upptäck blommornas värld” av Eva Stenvång-Lindqvist och Margareta Edqvist är en fantastisk populärvetenskaplig bok för alla med ett natur- och botanikintresse och varje skolbibliotek, klassrum och botanikkurs borde utrustas med ett eller flera exemplar av denna bok.

Skillingaryd den 20/8-16

Dan Damberg

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR