Nyheter

17-åringen har förklarat sitt agerande

17-åringen har förklarat sitt agerande

Nyheter I samband med den allsvenska matchen mellan Jönköping Södra - Östersund på Stadsparksvallen i Jönköping den 15 augusti 2016 greps och anhölls en 17-årig man från Södertälje för misshandel och falsk larm, grovt brott.

Anhållandet hävdes den 16 augusti 2016.

Misstankarna mot mannen kvarstår. I förhör under förundersökningen har 17-åringen uppgett att han inte har någon anknytning till vare sig Jönköping Södra eller Östersund. Han har i förhör förklarat sin närvaro på matchen och sitt agerande med att han spelat på ett visst resultat i matchen i syfte att göra en vinst och när det resultatet inte gick hem agerade han i besvikelse.

– Det har inte framkommit några uppgifter under förundersökningen som talar för något annat motiv till 17-åringens agerande. Det finns inga andra misstänkta personer i ärendet. Förundersökningen beräknas kunna slutföras inom 2–3 veckor, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping.

Anmälan mot spelare i Östersund
Med anledning av den aktuella händelsen har även en polisanmälan gjorts av en anonym person mot två spelare i Östersund angående misshandel alternativt försök till misshandel av 17-åringen. Efter genomgång av utredningsmaterialet har förundersökningen i den delen lagts ned då det inte finns anledning anta att något brott är begånget.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *