Nyheter

Flyttar fram positionerna i Vaggeryds centrum

Flyttar fram positionerna i Vaggeryds centrum

Nyheter Nu har tekniska utskott lagt upp ritningarna för vad som ska hända i Vaggeryds centrum under den andra halvan av 2016.

Ett första steg är att arbetet på en ny pendlarparkering söder om busshållplatsen har dragits igång. Egentligen återstår där bara asfaltering.
– Vi flyttar också fram positionerna på Storgatan där nu cykelvägen ska förlängas förbi ICA Supermarket. Då passar vi också på att tydliggöra en ny gångpassage över Storgatan från Fridensborg mot Sparbankshuset på (SD):s förslag, berättar tekniska utskottets ordförande Per Olof Toftgård.
– Vi kan inte anlägga något övergångsställe men det finns andra sätt att tydliggöra. Därför kallar vi det för en gångpassage.
Toftgård berättar att man också diskuterat skisser för att göra Östergatan mera butiksvänlig. Men man närmar sig också obönhörligen pudelns kärna, utformningen av centrumtorget.
– Vi kommer att ta fram en grovskiss för hur vi tänker oss utformningen. I oktober tänker vi oss sedan en diskussionskväll där allmänheten också ska få säga sitt, berättar han.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *