Nyheter

Nu kommer Kungen och Drottningen

Nu kommer Kungen och Drottningen

Nyheter I dag den 25 augusti kommer flera nya frimärksserier som en nyutgivning av porträttfrimärkena med Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia i nya färger och i valören för nytt utrikesporto, 13 kronor.

Redan inför premiären för porträttfrimärkena i januari 2015 valdes färger ut för kommande utgivningar. Inspirationen hämtades från den första serien frimärken med Carl XVI Gustaf som introducerades 1974 och gavs ut i olika färger under flera år.

Ett annat tema kompletterar den serie med fåglar som startade med 50-kronors-frimärket Havsörn med två nya frimärken i valörerna 30 respektive 40 kronor med arterna gråsiska och härfågel.

Postnords nya frimärksserie Höstglöd är fotograferad av Christoffer Collin, en av Sveriges största Instagrammare och mer känd under användarnamnet @wisslaren. Det är första gången Postnord lanserar frimärken med bilder tagna av en Instagramprofil.

Wisslaren har med sina dryga 1,4 miljoner följare gjort sig känd för sina naturbilder, varav sex stycken nu blir frimärken i serien Höstglöd. Christoffer Collin är en självlärd fotograf från Karlskoga som på bara några år har blivit en av Sveriges största Instagrammare.

– Postnords frimärken speglar den aktuella Sverigebilden. Det är roligt att kunna knyta ihop nya digitala kommunikationssätt med kraften i den fysiska försändelsen. Det traditionella vykortet står sig fortfarande starkt i konkurrensen, även i de yngre åldrarna, säger Kristina Olofsdotter, Postnord frimärken.

Häftet Höstglöd består av Wisslarens fem bilder från trakterna kring Karlskoga och en rulle med ett motiv från Åre. Samtliga bilder är färgstarka höstmotiv på olika träd så som lönn, rönn, bok och björk.

– Det är verkligen roligt att se mina bilder bli till frimärken. Det är extra kul att få dela med sig av bilder från trakterna kring min hemstad Karlskoga. Jag gillar kopplingen mellan det digitala mediet som jag vanligtvis jobbar med och att bilderna nu går att skicka som fysiska hälsningar till hela världen, säger Instagramprofilen och fotografen Christoffer Collin.

Nya frimärken
Höstglöd. Frimärkena i offsettryck är utformade av Carina Länk efter fotografier av Christoffer Collin. Frimärkena köps i häfte med tio frimärken och fem motiv. Valören är inrikes brev (6,50 kr).

Gul björk. Frimärket i offsettryck är utformat av Carina Länk efter ett foto av Christoffer Collin. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är inrikes brev (6,50 kr).

Kung Carl Gustaf 2016. Frimärket i offsettryck är utformat av Daniel Bjugård efter ett foto av Anna-Lena Ahlström. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är inrikes brev (6,50 kr).

Drottning Silvia 2016. Frimärket i offsettryck är utformat av Daniel Bjugård efter ett foto av Anna-Lena Ahlström. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är 13 kr.

Gråsiska. Frimärket i ståltryck och offsettryck är utformat och graverat av Lars Sjööblom efter en målning av Magnus von Wright. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är 30 kr.

Härfågel. Frimärket i ståltryck och offsettryck är utformat och graverat av Lars Sjööblom efter en målning av Wilhelm von Wright. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är 40 kr.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *