Nyheter

TV: Från Waggeryd till Vaggeryd

TV: Från Waggeryd till Vaggeryd

Nyheter En ny bok om Vaggeryd är klar.

Eller ska vi skriva Waggeryd som det stavades förr. Boken har med både Waggeryd och Vaggeryd i titeln och anspelar på förr och nu.

Lite av gnistan till boken var de de populära stadsvandringarna som genomfördes under flera år av Waggeryds Museiförening i samarbete med IOGT-NTO. Varje vandring föregicks av en studiecirkel där man tog fram material om de olika delarna av Vaggeryd som man planerade att berätta om.

Nu har det blivit bok av det hela med Evert Melin och Lars-Evert Eskilsson som huvudansvariga och där Camilla Appelwqvist svarat för redigeringen.

Det har varit många andra som hjälp till mycket: Torleif Bergström, Lars Erik Joakimson, Kåre Boberg, Gunlög Joakimson, Thomas Bergqvist… Plus en hel del andra som på ett eller annat sätt medverkat med den 230 sidor faktaspäckade boken men där bildmaterialet samtidigt är mycket omfattande. Det är nog närmast i genomsnitt två bilder per sida.

Målet var att boken skulle vara klar till Waggerydsdagen nu på lördag och det har man klarat precis. De 1 000 beställda böckerna anlände på torsdagsförmiddagen till Magnisa stuga och det dröjde inte länge förrän den första boken såldes. Bo Josefsson kom för att inte köpa en bok utan tre. En höjdpunkt tycker han om den nya ”gröna boken”. Museiföreninngen har tidigare givit ut andra böcker med grönt omslag om samhällets historia.

Från Waggeryd till Vaggeryd – en vandring i tid och rum. Affärer, hantverk och mycket annat. Det är den långa titeln på detta praktverk.

Det kommer faktiskt en del 2 om ganska exakt ett år. Allt är i det närmste klart för redigering.

Så det är bara att börja vänta men fram till dess kan man läsa del 1 – kanske inte sträckläsa men ha den som ett uppslagsverk om ett samhälles utveckling.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *