Sport

Framgång och svidande otur för SSMK

Framgång och svidande otur för SSMK

Sport Sydsvenska Rallycupens sista deltävling avgjordes då Asarums Motorsällskap och Olofströms MK samarrangerade Rally Blekinge på lördagen.

Skillingaryds MK hade tio ekipage på plats som alla kämpade för både topplaceringar i sammandraget och för en plats i finalen i Växjö i slutet av oktober.

Det svänger ju hela tiden, var de flesta förarnas kommentarer efter målgång i tävlingen. Arrangörerna har förmånen att ha Sveriges krokigaste vägar inom sitt område. Medelhastigheterna ligger nästan alltid under 100 km/timme medan de i våra trakter oftast ligger 110–120 km/timme. Samtidigt är vägarna kantade av stora och små stenar vilket gör att minsta förarmisstag kan innebära att det är slutkört för dagen,

Två som fick känna på det var Alexander Axelsson/Per Andersson som hade chansen till en första plats i den totala prislistan, men tyvärr hamnade de utanför vägen och utan möjlighet att komma vidare.

– Ett rent förarmisstag det gick helt enkelt lite för fort och jag var uppjagad efter att vi bytt växellåda på 35 minuter på servicen innan sträckan. Har inget att skylla på mer än mig själv, säger en bedrövad Alexander som med detta ramlar ner ett antal placeringar och också går miste om en del prispengar.

– Men nu bygger vi ny bil och laddar om till finalen, där tar vi revansch.

Christer och Marie-Louise Westerdahl höll ett högt tempo som vanligt i Blekinge och slutade på en mycket stark andra plats i klassen där klubbkamraterna Per-Ola Petersson/Stefan Josefsson kom på sjätte plats.

Bland C-förarnas Volvo klass gjorde än en gång Patrik Tallåker/Kristoffer Karlsson en stabil insats och blev åtta av 26. Veronica och Roland Blomqvist blev sjuttonde ekipage i mål medan Kevin Andersson/Jimmy Svensson fick bryta.

Plats på pallen blev det för Keith Wennberg/Anton Geijersson med en tredjeplats i B-förare Grupp E. I samma bilklass men för C-förare kom Jennie och Louise Blansch på en femteplats.

Bland de som av olika skäl inte kunde fullfölja hittar vi Sune och Christofer Svensson samt Håkan och Peter Ståhl.

Nu ser fem kvalificerade förare från Skillingaryds MK fram mot finalen i Sydsvenska Rallycupen i Växjö den 29 oktober

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *