Nyheter

Tio borätter ska byggas på Västra strand

Tio borätter ska byggas på Västra strand

Nyheter Myresjöhus AB kan nu gå vidare med byggplanerna för en större satsning på Västra strand i Vaggeryd.

I kväll gav miljö- och byggnämnden positivt svar på en förhandsförfrågan från företaget om att bygga tio bostadsrättsvillor vid norra infarten till Västra strand. Gatan heter Slåttergatan. De nya husen kommer att byggas i vinkel mot Bondstorpsvägen, dock cirka 30 meter innanför trädskärmen mot vägen.
Förra månadens inledande kontakter med miljö- och byggförvaltningen handlade om en annan form av byggnation, typ kedjehus med elva byggnader i ett och ett halvt plan i en ganska tajt utformning.

Nu är tanken att bygga tio villor i två våningar på samma område vilket ger en mera luftig tomtlösning. Varje hus få en carport och boutrymmet blir 66,4 kvadrater på första våningsplanet och 53,9 kvadrater på plan två.
Tofteryds Missionsförsamling fick klartecken att bygga ut missionshuset i Ekhult. Bygglov beviljades för en större tillbyggnad österut och en mindre på framsidan mot genomfartsvägen mot Vaggeryd. Tillbyggnaden ger bland annat en utökad serveringslokal och en större huvudentré.
Ett par från Jönköping fick positivt svar på en förhandsförfrågan om att bygga en villa vid vägkorsningen i Krängshults by. Fastigheten i fråga heter Lerås 1 och närmsta granne blir den så kallade ”Lokalen”, alltså den gamla frikyrkan som numera är ombyggd till fritidshus.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *