Nyheter

Lösning i sikte om skolan i Bondstorp

Lösning i sikte om skolan i Bondstorp

Nyheter 5,8 miljoner kronor kommer att satsas på skolan i Bondstorp –  inte 3,4 miljoner som politikerna i kommunfullmäktige tidigare har beslutat om i lokalplanen för skolutbyggnaden.

Meningarna har gått isär om den planerade utbyggnaden av skolan i Bondstorp. Men nu tycks de ledande politikerna alltså ha hittat en lösning.

I lokalplanen för skolan var 3,4 miljoner kronor avsatta till utbyggnad och renovering av skolan i Bondstorp. Men ambitionerna verkade vara större än så. Kommunens fastighetschef Georg Theodoridis uppmärksammade detta och slog larm förra månaden. Han menade att projektet vuxit i sådan omfattning att man riskerade en fördubblad kostnad.

– Nu är vi överens om att hämta 2,4 miljoner kronor ur kommunstyrelsens investeringsbudget för objekten skola och förskola. Det betyder att totalbeloppet för satsningen på skolan i Bondstorp blir 5,8 miljoner och då är förskolan inkluderad, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jenny Larsen (KD).

Politikerna från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet uttryckte missnöje med att handlingarna låg på bordet först när ärendet skulle hanteras och begärde därför en anteckning till protokollet om detta.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *