Sport

Äventyr på Gotland för Skillingarydsbor

Äventyr på Gotland för Skillingarydsbor

Sport Just nu pågår ett stort äventyr för ett gäng killar från Skillingaryd som debuterar i endurotävlingen Gotland Grand National.

Det är en av landets tuffaste idrottstävlingar som körs på Tofta skjutfält fredag-lördag. I år kan det bli extra tufft då det regnat en hel del på senare tid på Gotland.

Två av de tre har odlat skägg för ändamålet med tanke på en av sponsorerna. Den tredje är nyrakad, Peter Andersson från Åker.

Affe Magnusson och Mathias Grönlund från Skillingaryd är dock ordentligt skäggiga.

Bakgrunden var att Mathias fick ett presentkort som han inte kunde avstå: anmälningsavgiften till tävlingen på Gotland. Sedan lyckades han ”lura” med ett par kompisar. Nu har de tränat i Vrigstad och är laddade inför uppgiften, att tävla i motionsklassen.

I går eftermiddag bar det iväg och på plats på Gotland finns fler från bygden som den mer rutinerade Joakim Hansson från Skillingaryd.

Uffe Karlsson är teamchef och får serva killarna med det mesta.

Tävlingen kan följas på SVT som sänder både fredag och lördag samt på Nordic Sport där man också kan få tider för alla åkare.

Vi återkommer under helgen med en rapport hur det gått för den här trion samt för övriga åkare med anknytning till bygden.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *