Nyheter

Flyttcirkus på kommunkontoret

Flyttcirkus på kommunkontoret

Nyheter   När Nordea lade ned sitt bankkontor i Skillingaryd öppnade det för att kommunens kontorsutrymmen skulle kunna växa.

Både tekniska kontoret och barn- och utbildningsförvaltningen slåss om detta utrymme. Vinnare tycks bli barn- och utbildning.
Annars bor ju tekniska kontoret vägg i vägg med de före detta banklokalerna. Men istället för att växa i markplanet får tekniska förvaltningen flytta en våning upp till barn- och utbildningens gamla lokaler medan personalen där flyttar motsatta vägen och tar över dels det gamla tekniska kontoret, dels de före detta banklokalerna.
Man kan förstå om tekniska kontorets personal är måttligt förtjust över detta. Nu blir det längre väg för den personal som direkt från arbetsplatserna ute på gatan har ärenden in till arbetsledningens kontor.
Vinsten blir bland annat fler kontorsrum med dagsljus. I dagsläget har den tekniska förvaltningen endast tre sådana kontorsrum.
Under den besvärliga delen av ombyggnadstiden kommer barn- och utbildningsförvaltningen att flytta till Metrias gamla lokaler vid torget.
Arbetet med att bygga om banklokalen beräknas kosta strax under två miljoner kronor. Den yta som ska byggas om där mäter drygt 260 kvadratmeter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *