Nyheter

Avtalsförslag om tolv villor vid Lyckorna

Nyheter Nu ligger ett exploateringsavtal klart för bostadsområdet Lyckorna i Vaggeryd.

Avtalet ska behandlas av kommunstyrelsens arbetsutskott nästa vecka. Det är Pålssons Bygg AB i Huskvarna som får chansen att köpa 6 000 kvadratmeter mark på Lyckorna för 1,8 miljoner kronor.
Den ytan beräknas ge plats för tolv hus i ett plan med en biluppställningsplats och förråd till varje. Husen ska bebyggas och försäljas i två etapper med sex hus åt gången.
Pålssons Bygg var för några år sedan på gång att bygga söder om Kvarndammen i Vaggeryd, ett projekt som dock stoppades i fullmäktige efter starka protester från de kringboende.
Kommunen har i förslaget till exploateringsavtal gjort sex åtaganden. Bland annat ska kommunen  fylla ut exploateringsområdet för byggnation, anlägga lokalgata med tillhörande gatubelysning, dra fram vatten och avlopp till respektive husgrund och anlägga vattenspegel enligt gällande plan. Dessutom ska kommunen gallra ut vegetationen på delar av strandkanten längs med befintlig gång- och cykelväg. 
För att garantera att markområdet verkligen bebyggs avyttrar kommunen tomtmarken allt eftersom husen försäljs.
Nämnas kan att det idag inte finns någon gång- och cykelväg utmed Lagan-stranden, bara ett promenadstråk. Detaljplanen för området vann laga kraft i april.

Lyckorna hösten 2015.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *