Nyheter

Besked om flytt av UG i Skillingaryd dröjer

Besked om flytt av UG i Skillingaryd dröjer

Nyheter VSBo har nu ansökt om bygglov för att kunna flytta den kommunala fritidsgården UG i Skillingaryd från Skillingehus till nordöstra hörnet av torget.

Men något bygglov har ännu inte getts.
Ansökan till miljö- och byggnämnden gällde bygglov för ändrad användning från kontor/handelslokal till lokal för ungdomsverksamhet. Men något klartecken gavs inte vid tisdagskvällens sammanträde.
– Det saknades en handling i ansökan och därför delegerades ärendet till en tjänsteman för avgörande, berättar Ivar Pettersson, som är chef på miljö- och byggförvaltningen.

Det betyder att det inte torde finns några större hinder för att flytta UG.
Däremot beviljades ett antal andra ansökningar:
• Ägaren till fastighet Starkeryd 1:3 har beviljats strandskyddsdispens och positivt förhandsbesked för nybygge av två fritidshus. Fastigheten ligger vid Linnesjöns södra strand.

• Fågelfors Kraft AB fick också strandskyddsdispens samt bygglov för nybygge av så kallat teknikhus vid dammfästet på Fågelforsdammen. Teknikboden mäter 3,6 x 2,4 meter med en höjd på cirka 2,5 meter och ska ligga på dammvallen cirka 10 meter från Fågelforsdammen.
• Det blev strandskyddsdispens och bygglov för ett bostadshus på fastigheten Krängshult 1:4 vid norra stranden av Sandsjön.
Ägaren till ett förfallet hus utanför Bondstorp har fått föreläggande fram till 1 november nästa år om rivning av ett förfallet hus. Byggnaden ligger mellan Bondstorp och Kanshestra.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *