Nyheter

Extrapengar till barn och utbildning

Nyheter Kommunstyrelsen beviljade barn- och utbildningsnämnden en så kallad kompletteringsbudget på närmare 2,9 miljoner.

Därmed får barn och utbildning kompensation för att barnantalet i förskolan i slutet av året var 788 barn vilket är 36 barn fler är beräknat.
Driftbudgeten på 752 barn var därmed tilltagen i underkant vilket i reda  pengar innebär ökade kostnader för nämnden på 2 880 000 kronor. Varje barn i förskolan beräknas nämligen kosta 80 000 kronor.
Man kan tycka att detta är en en lek med siffror. Men i det bokslut för 2015 som delades ut för elva månader sedan står det att barn- och utbildningsnämnden gjorde ett underskott på 3,6 miljoner. Men i verkligen blev det ett positivt bokslut för barn och utbildning under 2015 som ungefär var lika stort som underskottet.
Detta är man överens om att undvika för 2016.
– Men vi begärde en protokollanteckning om att detta naggar på bokslutet för 2016  och att vi därmed får en svag ingång på 2017, säger oppositionsrådet Kenth Williamsson (S).
På papperet ser dock det tänkta budgetresultatet på 20 miljoner bra ut. Den ursprungliga budgeten talade nämligen om fem miljoner.
– Det är statsbidrag och andra poster som rättar till siffrorna. Men jag är heller inte belåten med bokslutet, säger kommunalrådet Gert Jonsson (M).

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *