Nyheter

Imponerad av trygghetsarbetet på Hjortsjöskolan

Imponerad av trygghetsarbetet på Hjortsjöskolan

Nyheter Det är tätt mellan politikerbesöken i Vaggeryds kommun just nu.

I dag var det den socialdemokratiska riksdagsledamoten Johanna Haraldsson från Vetlanda som knackade på hos Hjortsjöskolan i Vaggeryd.
Vid summeringen av förmiddagen i Vaggeryd var hon nöjd med utfallet.
– Ett väldigt positivt besök, man har på Hjortjsöskolan många spännande tankar och idéer om hur man kan göra skolvardagen bättre för barnen, sammanfattade Johanna Haraldsson.
– Det jag särskilt fastande för var arbetet med att skapa större trygghet för barnen, även ute på rasterna.
Under förmiddagen mötte hon elever och pedagoger i klassrummen, på rasterna och vid en samling där såväl elever som lärare deltog.
– Bland annat ville jag lyssna av vad man tycker om de riktade satsningar vi gör mot  höjda lärarlöner för att fler ska söka sig till läraryrket, samt högre kvalitet och personaltäthet i fritidshemmen. Det är åtgärder  som finns med i vår budget för 2016.
Sammanlagt handlar det för Vaggeryds kommun om  2,3 miljoner till höjda lärarlöner, 300 000 till högre personaltäthet på fritidshemmen samt 2,7 miljoner som tidigare beviljats till en lågstadiesatsning.
Svaren Johanna Haraldsson fick med sig var att det är välkomna satsningar. Men framför allt är det nu arbetsro som man efterlyser i skolans värld.
– Det är vad som krävs för att sätta förändringarna. Men jag fick också medskickat att det är angeläget att begränsa lärarnas arbete med administration för att de ska få möjlighet att fokusera på lärandet. Det är ju det som de är proffs på.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *