Nyheter

Julbord och sång i Missionskyrkan

Nyheter Det var liv och rörelse i Missionskyrkan i Vaggeryd när SPF och Missionsförsamlingen hade samarrangemang.

  [1/13]

  [2/13]

  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

  [6/13]

  [7/13]

  [8/13]

  [9/13]

  [10/13]

  [11/13]

  [12/13]

  [13/13]

Skillingaryd.nu hittar Stig Punkt i köket där han var i full fart med att röra i risgrynsgröten. En av alla förberedelser som ska göras innan jullunchen i Missionskyrkan.

–Vi är ett gäng på 10 personer från missionsförsamlingen som har detta som årlig tradition. Vi har soppluncher varannan torsdag och idag har vi julavslutning, säger Stig. Det är 125 anmälda, så det har varit mycket att stå i under morgonen, fortsätter Stig.

I rummet bredvid genrepar SPF kören på det sista och ska efter julbordet uppträda i matsalen på ovanvåningen.

Vi träffar Ann-Mari Ottosson i festmatsalen bredvid kyrksalen.

– Vi dukade och ställde iordning här igår och idag var vi här klockan åtta och förbereder det sista. Det ska bli roligt, säger Ann-Mari och fortsätter med att det är första gången de har bjudit in SPF till jullunchen. Bättre att vara tillsammans än att ha två olika sittningar. Missionsförsamlingen står för maten och SPF för underhållningen, ler Ann-Mari.

Till julbordet bjuds det på varm och kall jultallrik och till kaffet blir det hemlagad ostkaka inramad med härliga julsånger från kören.

Men först väntade en kort andakt, välkomsttal och sång av pastor Christina Gustafsson och ungdomsledare Jakob Fälthammar i kyrksalen.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *