Nyheter

Katitzi får premiär i Skillingaryd

Katitzi får premiär i Skillingaryd

Nyheter På lördag den 12 november är det premiär i Skillingaryd för Smålands Musik & Teaters uppsättning av Katitzi.

Det är en familjeföreställning som bygger på Katarina Taikons självbiografiska böcker om att växa upp som rom i Sverige och handlar om att våga tro på sig själv och stå upp mot orättvisor.

– Emma Broström har gjort en fantastisk dramatisering av böckerna. Berättelsen om Katitzi är en del av det svenska kulturarvet och det är bra att den får möta nya generationer, säger Staffan Aspegren, konstnärlig chef för teater.

– Vi är nog många som kan känna igen oss i Katitzis modiga sökande efter sitt ursprung och sin identitet. Det är också en berättelse som är högst aktuell idag när miljontals människor befinner sig på flykt, och eftersom romernas situation fortfarande är väldigt utsatt.

Katitzi spelas både för allmänheten och för skolor i Kulturhuset Spira och ute i länet.

Premiären sker i Skillingaryd och det blir även ett besök i Värnamo och i Sävsjö.

– Det känns väldigt bra att komma ut med föreställningar i regionen igen, det har vi inte gjort på ett tag. Men vi har framgångarna med La Paloma i ryggen och siktar på ett ännu tätare samarbete med arrangörer och ännu fler gästspel framöver, säger Staffan Aspegren.

Katitzi regisseras av Mia Ringblom Hjertner som gjort flera barn- och ungdomsproduktioner på Göteborgsoperan, bland annat prisbelönta Min mamma är en drake. Mia är även ny konstnärlig chef för Smålands Musik och Teaters barn- och ungdomsscen Unga Spira.

– Det känns väldigt skönt att vi har Mia ombord. Hon kommer att ge ett rejält lyft till vårt utbud för den yngre publiken framöver, säger Staffan Aspegren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *