Nyheter

Moduler köps även för Hjortsjöskolan

Moduler köps även för Hjortsjöskolan

Nyheter Den stora inflyttningen har gjort att även Hjortsjöskolan i Vaggeryd börjar bli trångbodd.

Därför kommer så kallade moduler att placeras även där.
De tre modulerna ska placeras där det gamla elverksförrådet ligger i dag, alltså vägg i vägg med den blivande familjecentralens norra gavel. Där blir det plats för lektionssalar för ytterligare 75 elever från och med höstterminen 2016..

Anledningen till denna lösning är att elevantalet på Hjortsjöskolan ökar och det snabbt. Förskoleklassernas elevantal har under detta läsår ökat med tio procent. Lägg därtill att Hjortsjöskolans elevantal ökar med ytterligare 46 elever från och med höstterminen 2016 och kommer då att uppgå till 707 elever, plus eventuell inflyttning.

Årskurs sex kommer att från och med nästa hösttermin till exempel att få 119 elever mot normalt mellan 80 och 95. Det innebär att årskurs sex till och med nio får över 400 elever. Det finns helt enkelt inte plats för så många på skolan.
Inte nog med att det saknas skollokaler, matsalens kapacitet för skolluncher utnyttjas också till bristningsgränsen, liksom skolgårdarna.
Därför kommer de tre modulerna/paviljongerna med grupprum, kapprum, toaletter, förvaringsutrymmen samt personalarbetsplatser synnerligen väl till pass. Mellan familjecentralen och sporthallen kan man dessutom anlägga en skolgård.

Kommunen kommer nu att köpa in sammanlagt sex moduler, tre för Fenix och tre för Hjortsjöskolan. Var den sammanlagda prislappen hamnar är oklart men sannolikt handlar det om mellan 20 och 30 miljoner. Dessa pengar tas ur de 50 miljoner som avsattes för skolans lokalbehov i budgeten för de kommande åren.

Kommunalrådet Kenth Williamsson pekar på att efterfrågan på dessa moduler är stor idag, men att det finns en andrahandsmarknad vilket gör att man kan få tillbaka en del pengar i framtiden. Modulerna kan dessutom också renoveras.

– Modulerna är nästa lika dyra som nya lokaler är i dag, men vi behöver den tidsfrist de kan ge oss, mena kommunalrådet Allan Ragnarsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *