Nyheter

När Skillingaryd.nu griper in…

När Skillingaryd.nu griper in…

Nyheter När bostadsutvecklingsprogrammet skulle antas av kommunfullmäktige i går kväll var det uppenbart att ledamöterna läser sin Skillingaryd.

nu.
I lördags pekade vi på en minst sagt tveksam formulering på sidan 12 i policyförslaget till bostadsförsörjningsprogram.
Där stod det att läsa följande visdomsord:
”Utan nya detaljplaner blir det inga nya bostäder – eller nya företagsetableringar eller förskolor/skolor. Idag finns det även flera andra faktorer som försvårar eller till och med hindrar utvecklingen. Brist på mark i attraktiva lägen och höga produktionskostnader bromsar upp nyproduktionen av bostäder. Att det är relativt enkelt att överklaga nya detaljplaner är också en faktor som spelar in. Det digitaliserade samhället har även skapat många nya kanaler för missnöjda invånare att göra sina röster hörda på, vilket kan skapa oro och därmed orsaka en instabilitet i de politiska besluten”.

En toppolitiker hade uppenbarligen inte observerat detta. Men det hade andra gjort:
Kenth Williamsson (S). – Jag vill ha en förändring i det som stod att läsa på sidan 12 till ”Det det digitaliserade samhället har även skapat många nya kanaler för invånare att göra sina röster hörda vilket är positivt.”
Allan Ragnarsson (M): – Jag kan med tanke på vad som hänt förstå att det finns frustrerade tjänstemän i kommunen som tycker så. Men den formuleringen passar inte i detta dokument.
Jenny Larsen (KD): – Ju fler plattformar ju bättre. Digitala diskussionsplattformar är positivt för demokratin. Politiker ska väga samman samhällsintresse framför särintressen. Debatten behövs för att utforma bostadsområdena, så att vi bevarar det som är vår identitet och det som är skyddsvärt. Ju tidigare diskussionerna kommer i beslutsprocessen desto bättre. Det kan vi ta med oss till alla nämnderna.

Beslutet i kommunfullmäktige blev att följa Williamssons förslag och ändra formuleringen ovan till följande:
”Det digitaliserade samhället har även skapat många nya kanaler för invånare att göra sina röster hörda vilket är positivt.”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *