Nyheter

Nu ska fullmäktige besluta om Tor-planen

Nyheter Gör om och gör rätt - så lyder en slogan som varit flitigt i bruk. Den kommer den politiska ledningen nu att ta fasta på.

I oktober i fjol godkände miljö- och byggnämnden den ändrade detaljplanen för bostadsbyggande i kvarteret Tor i Vaggeryd. Eftersom det handlade om en moderniserad, äldre plan från 2010 ansågs det inte krävas något godkännande i kommunfullmäktige. Tanken var att skynda på projektet för att kunna komma igång med byggandet av 66 nya lägenheter så snabbt som möjligt, helst i början av 2017.
Som ett brev på posten kom överklagandet från bolaget Andsjö Fastighets AB, som hyr ut markområdet på motsatta sidan av järnvägen mot Jönköping till Fredricssons Trä.
Andsjö-bolaget pekade bland annat på att kommunfullmäktige, som en av flera anledningar till överklagandet, inte hade godkänt planen.
Ärendet har nu gått vidare till mark- och miljödomstolen i Växjö. För att stärka kommunens sak inför domstolen i Växjö kommer nu detaljplanen för Tor-projketet att godkännas även i kommunfullmäktige.
– Genom ett godkännande där vill vi förtydliga och stärka kommunens uppfattning, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson.
Beslutet borde kunna tas vid årets första kommunfullmäktigemöte om två veckor.

Tor-tomten ligger nu öde efter höstens stora sanering. Frågan är när det blir fart påb yggnadet häör, om det ens kommer att starta under 2017.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *