Nyheter

Ola är Årets Skillingarydsbo 2015

Ola är Årets Skillingarydsbo 2015

Nyheter Årets Skillingarydsbo är Ola Hugosson och han fick i dag ta emot utmärkelsen, en inteckning i det ständigt vandrande priset.

Det var Per Bunnstad från Skillingaryd Nu och Roger Svenningson från Skillingaryds Intresseförening som delade ut priset.

Läsarna på Skillingaryd Nu röstade på fem kandidater och sedan gjorde medlemmarna i Skillingaryds Intresseförening samma sak. Båda grupperna hade Ola som etta och därmed var saken klar: Ola som varit nära att blir Årets Skillingarydsbo ett par gånger tidigare får nu utmärkelsen.

82-årige Ola har varit lite av föregångare med ny teknik inom hembygdsrörelsen – att kunna använda dator och mobiltelefon för att studera hembygdens historia. Han har exempelvis varit pådrivande om de historiska informationstavlor om bygden som placerats här och där. Han har också varit drivande i Bissefällsmuseet och är en av de mest aktiva i Miliseum. Han har även uppdrag i Östbo Historiska Sällskap och har i många år varit aktivt Åkers Hembygdsförening.

Tidigare pristagare: Anna-Maria Toftgård, Sigge Åsberg, Bernt Hansson, Roger Svenningson, Thomas Franker, Lasse Kjellgren, Carina och Jörgen Lindqvist, Kjell Eriksson, Roger Wilsson, Dan Damberg, Kjell Persson och Uno Johansson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *