Nyheter

Ny förskola i gamla apoteket

Ny förskola i gamla apoteket

Nyheter Centrala delen av Vaggeryds tätort kommer under en längre tid att få tillgång till en förskola.

I veckan beslöt nämligen barn- och utbildningsnämnden att öppna förskola i Petersborg-fastigheten på Linnégatan. För drygt ett år sedan flyttade Apoteket ut från denna byggnad som ägs av det kommunala bostadsbolaget VSBo.

Lokalerna har alltså stått tomma i drygt ett år. Snart är det dags att tömma familjecentralen i samma byggnad när den flyttar till den nya familjecentralen i C. Svenssons smedja.
– Vi räknar med att få plats för 20-talet barn. Det kräver endast mindre renoveringar. Sådana inventarier som skötbord måste installeras och dessutom ska köket förbättras, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jenny larsen (KD).

Problemet med denna tillfälliga förskola är att det inte finns några ytor för aktiviteter i fria luften i grannskapet. Närmaste förskola med plats för lek ligger vid Fritiden och dit är det 500 meter.
Den här provisoriska förskolan kommer sannolikt att tjänstgöra tills den nya förskolan vid Södra Park-bron står klar.
I väntan på den återuppstår ju också förskolan i paviljongen norr om Fenix med plats för tio-tolv barn. Fem barn får sin förskola där från den 12 januari nästa år.
Jenny Larsen berättar att fler lokallösningar av tillfällig natur kommer att krävas under de kommande åren. Hon nämner bland annat så kallade modulhus men utesluter heller inte tillbyggnader på de förskolor som redan finns.
– Men för att få bättre prognoser och en tydligare strategi kommer den utredning som förskolechef Ann-Margreth Johansson arbetar med att bli väldigt viktig, understryker Jenny Larsen.
Det står ju åtskilligt om förskolorna i skolans lokalplan. Men det täcker egentligen bara spannet från förskoleklass till och med årskurs nio i grundskolan.

I den kommunala ekonomiska planeringen är 15 miljoner avsatta till förskolan för åren 2016 till och med 2018 alltså fem miljoenr om året.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *