Nyheter

Två år med Lennarts söndagsvandringar

Två år med Lennarts söndagsvandringar

Nyheter Lennart Karlssons snilleblixt på nyårsnatten 2014 har blivit allt annat än en dagslända.

Nu vandrar hans populära folkvandringar på söndagsmorgnarna in på tredje året.
– Under de här två åren har vi genomfört 90-talet söndagsvandringar med sammanlagt 1 350 deltagare som tillsammans vandrat 1 500 mil, summerar han de två åren.
Men det stora värdet ligger naturligtvis inte i statistik och siffror, det ligger i stället i att många vaggerydsbor har fått ett fast söndagsnöje som är både hälsosamt och bjuder på stor gemenskap. Dessutom har många säker stärkt sina kunskaper om vaggerydsbygdens natur och dess historia. Många som tidigare aldrig hade satt sin fot på skjutfältet har nu exempelvis lärt sig att där finns en naturen med fauna och flora av stort värde.
Att den där snilleblixten en natt för mer än två år sedan skulle få sådana följder kunde Lennart förstås inte drömma om ens i sin vildaste fantasi.

Det var så här det började:
– Jag satt och funderade på vad jag skulle göra på nyårsdagen och skrev en notis på facebook om att jag tänkte gå en runda på skjutfältet. De som var intresserade av tips om lämpliga stigar att gå på inbjöd jag att hänga med, berättar Lennart.
På nyårsdagens morgon anslöt fyra personer utöver Lennart själv. Det var Anita Blomgren, Stig Johansson, Tommy Bergman och Bengt Sandahl.
Tommy och Bengt fanns på plats när det var dags för tvåårsjubileum i söndags morse. Precis som vid ettårsjubileet gick vandringen från Vaggeryds Svarv/Syntema till Bäckalyckan och sedan tillbaka över Hjortsjöns is.
Ett 30-tal personer mötte upp och kämpade sig fram genom den tunga nysnön till Bäckalyckan där Börje Ekwurtzsel (ordinarie ”källarmästaren” Alf Lövdahl hade fått förhinder)  serverade soppa, smörgås och kaffe med fika, sponsrat av ett  vaggerydsföretag.
Det var dock nära att det inte blev något tvåårsjubielum för Lennart Karlsson just den här dagen. Men det var inte den tunga nysnön som ställde till det för honom utan sviterna av ett fall på en isfläck under en morgonvandring med hunden. Vurpan resulterade i tre knäckta revben, åtföljd av smärta. Men inte ens den skadan fick hindra hans medverkan i jubileumsvandringen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *