Nyheter

(V) debatterar nya förskolan i Vaggeryd

Nyheter Klas Gustavsson (V) har lämnat ett debattinlägg om diskussionerna kring den nya förskola som ska byggas i Vaggeryd.

Klas Gustavsson  är bland annat ersättare i kommunstyrelsen och vill bygga ut förskolan i enlighet med barn- och utbildningsnämndens ursprungliga förslag. Han skriver:

När snålheten bedrar visheten.
Inflyttningen ökar till Vaggeryds kommun och det är i huvudsak barnfamiljer som söker sig till vår kommun. Denna positiva utveckling har lett till en barnomsorgskö. Barn och utbildningsnämnden tog sitt ansvar i november och beslutade enhälligt att bygga en modern och anpassad förskola på Södra park i Vaggeryd. Denna förskola skulle svara upp mot de behov som uppstått i samband med befolkningsutvecklingen. Behovet består av fler barnomsorgsplatser, lokaler för barnomsorg på obekväm arbetstid (kväll/natt) och lokaler för administration/personal.

Femklövern och Socialdemokraterna väljer sedan att skära bort alla utvecklingsdelar av förslaget. På kommunstyrelsens möte 11 januari lägger man fram ett förslag om en förskola på 50 barnomsorgsplatser vilket innebär att inga nya barnomsorgsplatser skapas då 50 barnomsorgsplatser på Fenixområdet skall avvecklas. Femklövern och Socialdemokraterna vill ej heller tillgodose invånarna med barnomsorg på obekväm arbetstid eller bemöta förvaltningens krav på lokaler för administration och personalvård.

Det som förvånar och förskräcker i sammanhanget är att Vaggeryds kommun lägger stora resurser på att locka folk till vår kommun. När det väl börjar ge resultat så vill och/eller vågar politikerna inte satsa för att utveckla och anpassa kommunens verksamheter.

Vänsterpartiet håller fast vid Barn och utbildningsnämndens förslag och kommer att lägga fram förslaget även i kommunfullmäktige. Vänsterpartiet vill och vågar ta ansvar för barnomsorgen, organisationsutvecklingen och arbetsmiljön.

Klas Gustavsson (V)
ersättare Barn och utbildningsnämnden
ersättare Kommunstyrelsen

 

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *